Om Årets Frisör

Årets Frisör är möjligheternas tävling där vi lyfter fram branschens talanger oavsett vilken stad du kommer ifrån eller vad salongen heter.

Juryn som bedömer ditt bidrag gör det med vana, tränade och objektiva ögon. Vid bedömningen får varje bidrag en anonym id-märkning och juryn vet inte vem eller vilka som ligger bakom bidraget de bedömer.
Som tävlande är Frisörlicens ett krav, vilket innebär att du som tävlande är utbildad och behörig som frisör eller barberare (har du frågor om licensen kontaktar du Frisörernas Yrkesnämnd 08-557 602 90.)

Som nominerad i någon av kategorierna kommer strålkastarljuset riktas på dig. Tidigare nominerade och vinnare har uppmärksammats i tidningar, TV, radio och i branschen – och i vissa fall även fått internationellt erkännande. En seger ger dina bilder ett långt liv och skriver in ditt namn bland (frisör-)stjärnorna.

Tävla i Årets Frisör 2025! 

Är du van att tävla eller är det första gången? Ska ni sätta ihop Sveriges bästa team eller föredrar du att köra ditt eget race? Oavsett vilket är det här ett ypperligt tillfälle att utmana dig själv och prestera på nya nivåer. Boka en proffsig fotograf, planera dina tävlingsbidrag och börja leta modeller.
Det här är din chans!

Tävlingen är en produktion av branschorganisationen Frisörföretagarna och har funnits sedan 2004.

SAVE THE DATES
Anmälan stänger 9 februari 2025
Nominerade presenteras 7 mars 2025
Livemoment 12 april
GALA 10 maj