Annons

REGION VÄST

Här kan du se alla nominerade kandidater för ambassadörsrollen. Tolv personer kommer att bli valda av dig som medlem och verksam i din region. Via en röstningslänk du får skickad på mejl väljer du tolv av dina favoriter senast den 31 mars.

Kungsbacka

1. Anneli Ljunggren

Jag har varit ambassadör sedan omorganisationen och även tidigare varit med i styrelsen i Göteborg. Jag tycker det är fantastiskt roligt att samla kollegor lokalt för olika event och äntligen har vi kunnat börja göra det igen efter en lång period av pandemi. Jag tycker att det är en stor fördel att få möta kollegor både lokalt och i hela landet. Om jag får förtroendet så sitter jag gärna en period till för att skapa nya mötesplatser och dialoger mellan oss frisörer.

Göteborg

2. Eva Boije Af Gennäs

Min vision är att Frisörföretagarna skall arbeta för att vi som medlemmar skall utvecklas, få all hjälp som behövs för att våra företag och vi som frisörer skall växa. Det är lättare att göra detta tillsammans och som ambassadör med lång erfarenhet och ett stort intresse av framtiden vill jag vara med och arbeta mot det målet!

Trollhättan

3. Fredrik Karlsson

Jag är ambassadör och examinator idag. Jag brinner för frisöryrket och dess framtid. Tillsammans kan vi göra mycket.

Borås

4. Jeanette Frisell (Ny)

Jag tycker om att fixa event, visningar och annat kul för våra medlemmar.

Kungälv

5. Jennifer Sjöberg

Jag är intresserad av att påverka vår bransch vidare som seriösa arbetsgivare på arbetsmarknaden. Att möta medlemmar och få nya och givande diskussioner och insikter i hur vi ska möta utmaningar i branschen. Jag önskar medverka till ökad kommunikation mellan organisationen och medlemmarna.

Göteborg

6. Linda Falck (Ny)

Jag har lång erfarenhet i branschen och har varit medlem hos Frisörföretagarna i 20 år. Jag är full med kreativa idéer och är en duktig, analyserande entreprenör ;)

Kungsbacka

7. Maria Svensson

Jag arbetar som frisör med gesällbrev och mästarbrev sedan 1996. Utbildad yrkeslärare sedan 2010. Jag är delägare i en större salong i Kungsbacka sedan år 2000. 2002 blev jag för första gången vald till utbildningskoordinator i Göteborg. Alla dessa år, när jag träffat elever och kollegor, har gjort att jag känner mycket folk inom vår bransch.
Jag har suttit i styrelsen i Göteborg ungefär lika länge och jag är van vid att prata inför människor. Jag känner mig stolt, säker och trygg i min nuvarande roll både som koordinator och ambassadör. För mig är det viktigt att kunna påverka vår framtid. Jag hoppas att du, precis som jag, känner att jag är rätt person för detta uppdrag.

Alingsås

8. Marie Langwagen

Jag har ett stort kontaktnät i branschen både i mitt närområde, min region och nationellt. Jag har en bred kunskap om det ekonomiska när det gäller att driva frisörföretag. Allt ifrån nyckeltal för vår bransch, till vårt kollektivavtal. Även stor kunskap om personalfrågor och får mycket frågor kring dessa bitar redan idag och hjälper gärna andra företag med detta.
Jag sitter med i riksstyrelsen för Frisörföretagarna och har även varit med i avtalsförhandlingarna de senaste åren. Jag har möjlighet att frigöra tid för att lägga på detta uppdrag. Lite mer personligt om mig själv så är jag mitt i livet. Har tre vuxna döttrar och på fritiden har jag de senaste åren börjar träna en del. Kris säger vissa, glädje säger jag och satsar nu på Kalmar Ironman 2023.

Borås

9. Ulrica Hansson

Jag heter Ulrica Hansson, bor i Borås och har varit en del av frisöryrket i större delen av mitt 37-åriga liv! Jag är nyfiken på hur frisöryrket kommer att utvecklas framöver och min önskan är att hjälpa till att stärka frisörbranschen i Sverige, öka yrkesstoltheten och glädjen för frisörer genom att höja kunskapen och kreativiteten i yrket. Jag är en stolt frisör, en driven företagare och en engagerad representant för frisöryrket. Jag har haft möjligheten att få träffa många fantastiska frisörer och företagare i vår bransch då jag arbetat som frisör och drivit företag sedan 2005 och varit yrkeslärare och tekniker i över tio år både i Sverige och internationellt.

Jag har också varit internationell tävlingsfrisör, coach och domare under 15 år vilket har gett mig en bred kunskap och inspiration i vårt yrke. Jag driver Creative Academy of Hair som är en frisörutbildning godkänd av Sveriges Frisörföretagare och Frisörernas Yrkesnämnd. Vi erbjuder utbildning från grund- till elitnivå där eleverna följs under hela sin utbildningstid från trainee till mästare. Personlig träning för frisörer, handledare och lärare för att fortbilda sig erbjuds också, då viljan att dela med oss och utveckla frisörbranschen är stor. Ett gott samarbete mellan skola och salonger är viktigt för att elever ska hitta en arbetsplats och för att arbetsgivare ska hitta anställningsbara frisörer. Jag tar också emot kunder på vår salong.

Salong Eivor är en anrik salong med hyrstolar och anställda som servat kunder i 50 år och som startades av min mamma. Företaget har alltid varit anslutet till Frisörföretagarna och alla frisörer har frisörlicens, gesäll- och mästarbrev. Genom mitt intresse för människor, utbildning och organisation i samband med min passion för frisörbranschen är jag en entreprenör ut i fingerspetsarna som alltid är redo att förbättra och utveckla. Därför hoppas jag få fortsätta mitt uppdrag som ambassadör för vår fantastiska branschorganisation och ser fram emot en period utan pandemier där vi kan samverka för att höja kunskap, passion och gemenskap inom frisöryrket.

Lidköping

10. Peter Sohlberg

Jag har lång erfarenhet av frisörbranschen och organisationen och vill vara med att påverka den in i framtiden.
Skövde

11. Sören Wilson

Jag brinner fortfarande efter många år för vår bransch och utveckling av den! Som arbetsgivare till fem anställda så känns det ännu viktigare än tidigare.

Lidköping

12. Susanna Lugner

Jag har varit ordförande i Kinneviksfrisörerna och valberedningen i Västergötland och ambassadör i region väst sedan starten. Jag tycker om att nätverka och arrangera aktiviteter, särskilt visningar. Håller just nu på med förberedelserna till en visning i Lidköping men har även andra idéer på intressanta event. Pandemin kom emellan och stoppade mycket som ni vet, men nu är vi hungriga på event och jag är så redo på att fixa!

Skara

13. Tina Hultmark (Ny)

Jag har varit engagerad i Frisörföretagarna sedan 1987, (medlem sedan -81) Jag startade upp Kinneviksfrisörerna och satt som ordförande i sex år. Jag har jobbat i visningsnämnden i 13 år som sammankallande i cirka tio år i Älvsborgs och Skaraborgs län. Jag är nu även kassör i Intercoiffure Sverige sedan fyra år tillbaka. Har varit med på företagarkurser bland annat på Gran Canaria i cirka 25 år. Jag är med i Handels/Mega i Skara. Jag är gift sedan 23 år och har vuxna barn.

Alingsås

14. Ulrica Granqvist

Jag brinner för frisöryrket och utbildningen, jag har i många år varit en del av Frisörföretagarna då jag haft förmånen att få vara utbildningskoordinator i region väst. Jag hoppas få fortsatt förtroende att vara en röst för våra medlemmar.

Annons