Har du någonsin funderat på hur viktigt det är för frisörer att prioritera sin egen wellness? I det senaste avsnittet av Hairtalkspodden träffade vi Veronica Lundin för att diskutera detta viktiga ämne.

Veronica Lundin betonade behovet av att integrera wellness i frisöryrket. Hon påpekade att dagens frisörer står inför en mängd krav, från att behärska nya tekniker till att vara sociala och lyhörda. Detta, tillsammans med höga förväntningar från kunniga kunder, gör att det är avgörande att ta hand om sig själv för att klara av yrket på lång sikt.

Veronica framhöll att även om de flesta vill ta hand om sig själva, kan det vara svårt att hitta tid och att ibland göra det till en överväldigande uppgift. Hon poängterade vikten av att det inte alltid behöver vara storslagna åtgärder utan att små, regelbundna rutiner också kan ha stor effekt.

Genom sina erfarenheter från wellness-event runt om i världen har Veronica sett hur frisörer mår bättre när de får chansen att fokusera på sin egen hälsa och välmående. Hon lyfte fram vikten av att ibland vända blicken inåt och unna sig mer avskalade evenemang för att återhämta sig och inspireras.

Veronica, som har lång erfarenhet av att leda inom frisörbranschen, betonade vikten av att vara en coach för sina medarbetare snarare än en traditionell chef. Hon ser värdet av sina erfarenheter från wellness-eventen och hur de kan tillämpas i ledarskapet på salongen.

Följ med i samtalet och upptäck hur du kan ta hand om dig själv som frisör samtidigt som du blomstrar i din karriär!

 

Här ska det ligga en spotify länk. Du måste godkänna marknadsförings-cookies för att se den.

 

Läs mer: Här hittar du alla Hairtalkpoddens avsnitt!