Jury

Här presenterar vi stolt vår jury för Årets Frisör och Årets Barberare!

ÅRETS JURY

Hans Nilsson

Som Creative Director för Noir Stockholm och med ett genuint intresse och passion för hår, frisörbranschen, mode, bild, färg och form så ligger Årets Frisör och juryarbetet nära hjärtat för Hans.

Hans tid delas mellan salongen, produktutveckling, fotograferingar, visningar och en hel del specialuppdrag som exempelvis Abba Voyage eller olika samarbeten. Han har alltid en ny idé eller vision på väg (och oftast en kamera i handen).

”Så roligt att vara tillbaka i juryn det är verkligen en ära att få vara med och alltid lika spännande att se vad alla har skapat. Kul med nya kategorier som kan skapa möjligheten för fler att delta i tävlingen och visa upp sin kreativitet.” / Hans Nilsson.

ÅRETS JURY

Hillewi Gottfridsson

Före detta tävlingsfrisör som jobbar på salong Ellui och gästar tv4 Nyhetsmorgon som frisörexpert.

Frisörbranschen är inte bara ett jobb utan ett kall för Hillewi. Att få vara kreativ, jobba med människor samt färg och form är det bästa med yrket enligt henne.

Hillewi är också en del av kollektivet Kai som jobbar med utbildningar, fotografering och fashion shows.

ÅRETS JURY

Joakim Roos

Sedan nio års ålder har Joakim vigt sitt liv åt frisöryrket och skördat framgångar många bara kan drömma om. Joakims hjärta klappar extra hårt för just tävlingar och han vann själv Svenska Mästerskapen år 2000. Sedan dess har Joakim gjort kometkarriär världen över och är en riktig megakändis i bland annat Asien!

Joakim arbetar med att skapa utbildningsstruktur för salongskedjor i Asien med ett genomsnitt om 500 salonger med 7000 anställda. Han bygger också utbildningskoncept för regeringar som utfärdar kosmetologlicenser för länder som Sri Lanka, Indien, Pakistan och Bangladesh. Utöver det skapar han varumärkesbilder och kollektioner för olika produktföretag runt om i världen samt att bygger upp utbildningskoncept.

Joakim är: European Champion, Global Educator of the Year Award (5 times) OMC/Intercoiffure Mondial, Chairman of World Academy, Intercoiffure Mondial.

ÅRETS JURY

Sarah Åsard

Sarah driver Urban Hair som hon grundade för 15 år sedan och som inriktar sig på hår med textur. Som ung frisör reste hon utomlands  för att samla på sig kunskap som hon kunde föra med sig till Sverige om  just texturerat hår.

Idag medverkar  Sarah regelbundet i tv-programmet Go'kväll, stylar modeplåtningar och  designar sina egna håraccessoarer, Urban Hair Accessories.

För fyra år  sedan var hon med och grundade Urban Academics som i dagsläget har utbildat flera hundratals frisörer och stylister runtom i  Skandinavien inom texturerat hår. Sarahs passion för hår med textur  kommer från en saknad hon själv haft som ung. För henne är det viktigt  att normalisera texturerat hår och att kunskapen om det ska bli en norm  inom branschen.

ÅRETS JURY

Peter Hägelstam

Med en imponerande meritlista arbetar Peter med visningar och utbildningar världen över och inspirerar ständigt branschen med sin formkänsla, tekniska skicklighet och innovativa kreativitet.

Peter driver sedan många år Björn Axén tillsammans med Johan Hellström.

ÅRETS JURY

Marta Spizewska

Marta har arbetat drygt 20 år i branschen och har stor erfarenhet från flertalet olika roller. Hon har ägnat största delen av sitt arbetsliv till att utbilda frisörer både i Sverige och utomlands.

Martas nuvarande roll är Salon Business Coach för Wella Company. Marta brinner för både det kreativa i yrket och för att kunna bidra till att utveckla branschen. 

ÅRETS JURY

Josefin Gligic Rognsøy

Prisbelönt frisör som numer jobbar som frilansande hårstylist på reklamkampanjer, för modemagasin och på modeveckor runt om i Europa.

ÅRETS JURY - BARBERARE

Kenneth Johnsson

Kenneth är andra generationens barberare med 36 års erfarenhet. Han utbildade sig till frisör i London och gick sedan som lärling i sin pappas barbershop i Kinna och jobbar idag tillsammans med sin son som startat upp Johnssons Herrfrisering i Borås.

Kenneth har jobbat med utbildning för ett flertal varumärken, bland annat Wahl, American Crew, Matakki och Captain Fawcett. Kenneth är även master barber educator för Pivot Point och frilansar som utbildare med fokus på old school barberartekniker.

Kenneth har varit ansvarig domare för Barber Suppliers tävling Årets barberare, Copenhagen Barber Battle och Head2Head Barber Challenge.

ÅRETS JURY - BARBERARE

Elias Habibson

Årets Barberare 2023, Elias Habibson, är en prisbelönt frisör och barberare med 16 års erfarenhet av branschens alla hörn.

Elias har gesäll- och mästarbrev och har jobbat med allt från film, TV, hårvisningar, utbildningar, produktutveckling och framgångsrikt drivit ett flertal salonger.

ÅRETS JURY - BARBERARE

Jen Winters

Jen har klippt hår i 18 år och älskar fortfarande varje sekund av det. Jen är en stolt ”lead global ambassador” för Kingbrown Pomade. Detta är något som givit henne möjlighet att utbilda andra runt om i världen. Som i exempelvis USA, Mexiko och Kanada.

2018 vann Jen British barber of the year och sedan dess har hon klippt hår på många platser inför hundratals frisörer och barberare för att visa sina tekniker och idéer.

Jen driver också en framgångsrik barbershop i Essex som heter PhoneyPony Barbers där hon och personalen delar sin passion och drivkraft för hår och barberaryrket.

Jen har också haft förmånen att klippa hår med sitt team på Salon International i London. "Ett stolt ögonblick för oss alla!", säger Jen.