Annons

Nyheter & Podd

Följ våra spännande nyheter och podden Hair Talks med ämnen som garanterat berör din vardag.

17 mars 2023

Frisörföretagarna ♥️ Bröllopsguiden

Frisörföretagarna fanns på plats när Bröllopsguiden stod värd för bröllopsgalan som gick av stapeln på Le Rouge i Gamla Stan i Stockholm.
Läs mer
Hair Talks-podden
9 mars 2023

Toni&Guy - Historia, trender och den berömda wolfcuten!

Erkänn, visst har du precis som vi varit extremt nyfiken på hur det skulle vara att jobba inom det mytomspunna och multinationella företaget Toni&Guy?
Läs mer
1 mars 2023

Åk till Rom och gå på kurs med Paul Mitchell

Paul Mitchell håller kurs i Rom den 14-15 maj och du som är medlem i Frisörföretagarna får 15% rabatt.
Läs mer
Business
13 feb. 2023

Så minskar du energiförbrukningen i salongen

L´Oréal har tillsammans med Energikontoret Storsthlm genomfört studiebesök på hårsalonger med syfte på att förstå energianvändningen och hur de kan dra ner på elkostnader, här har vi sammanställt informationen från webbinariet.
Läs mer
Organisationen, Business
10 feb. 2023

Hej Riksbanken! Prishöjning är en balansgång- och det visste vi redan.

Det är dags från politiskt håll att börja underlätta för företagare i de branscher som levererar välmående till Sveriges befolkning - oavsett ifall det handlar om ett barberarbesök, en massage eller omvårdnaden hos en frisör.
Läs mer
Hair Talks-podden
9 feb. 2023

Hair Talks-podden - Inflation, lågkonjunktur, ekonomisk kris

Den senaste tiden har vi inte kunnat öppna en tidning utan att matas av rubriker om ekonomins svåra läge. Men vad betyder det för landets företagare?
Läs mer
Tävling
1 feb. 2023

Mira Schuster vinnare av Fondation Guillaume Swedens fototävling

För andra året i rad kammade Mira Schuster hem segern i Fondation Guillaume Swedens fototävling.
Läs mer
Hair Talks-podden
26 jan. 2023

Hair Talks-podden - Kochi Faraj Sveriges dolda stjärna

Med över 700 000 följare på Instagram, egna produkter och verksamheter både i Sverige och utomlands är det väl ingen överdrift att kalla Kochi för en riktig stjärna! Men vem är han egentligen?
Läs mer
Organisationen
20 jan. 2023

Bluffmejl och oetisk telefonförsäljning

Var uppmärksam på vad du tackar ja till via telefon.
Läs mer
Hair Talks-podden
12 jan. 2023

Hair Talks-podden - Cut to Change - Alexandra Pascalidou

Vi träffar Alexandra Pascalidou och Ulrika Grandin som berättar om uppropet Cut to Change.
Läs mer
Inspiration
9 jan. 2023

Ny tv-serie - Carmen Curlers

Den entusiastiske entreprenören Axel och den handlingskraftiga bondhustrun Birthe drar på 1960-talet igång Danmarks största arbetsplats med hjälp av en liten elektrisk papiljott.
Läs mer
Business
3 jan. 2023

Gratis webbinarium – så kan du spara energi och pengar!

L´Oréal har tillsammans med Energikontoret Storsthlm genomfört studiebesök på hårsalonger med syfte på att förstå energianvändningen och hur salongerna kan göra för att dra ner på sina elkostnader. Resultatet presenteras på ett kostnadsfritt webbinarium den 1 februari.
Läs mer
Hair Talks-podden
20 dec. 2022

Hair Talks-podden – Årsresumé och 2023 i siktet!

Frisörföretagarna samlas för julmys och årsresumé. Hur har det gångna året sett ut för frisörbranschen? Vilka var höjdpunkterna? Vilka var utmaningarna och vad har egentligen 2023 att bjuda på? Allt detta får du ta del av genom att plugga in lurarna, komma in i värmen och bli ett med julmyset där både sött och salt finns på menyn - Välkomna!
Läs mer
Business
16 dec. 2022

Frisörföretagarna träffar - Salong Pure

Sedan några år tillbaka äger Daniel Eriksson och Erica Haaland salong Pure i Örebro tillsammans. Vi träffar ett sammansvetsat team som nyligen varit på business week på Gran Canaria och ser ljust på framtiden.
Läs mer
Business
14 dec. 2022

Frisörföretagarna träffar - Far och son Mannerstål

Peter Mannerstål har en minst sagt gedigen karriär i branschen. I hela 50 år har han tagit hand om Stockholmarnas barr, men nu kliver sonen Alan, 25, in i strålkastarljuset och tar över driften av Mannerståls Herrfrisering i Gamla Stan.
Läs mer
Hair Talks-podden
8 dec. 2022

Hair Talks-podden - Allt om mästarbrevet

Linnéa slår sig ner med Staffan Westman för att snacka mästarbrev. Förutom att vara Frisörföretagarnas vd så är Staffan också ordförande i Sveriges Hantverksråd som både delar ut och återkallar gesäll- och mästarbrev.
Läs mer
Business
5 dec. 2022

Frisörföretagarna träffar - Jalal Hariri

Jalal Hariri äger och driver Nya Klipporama i Umeå sedan 29 år tillbaka. Vi träffar honom för att snacka företagande, vikten av bra utbildning och om kärleken till yrket.
Läs mer
Business
2 dec. 2022

Radio P4 rapporterar om läget i branschen

Sveriges Radio P4 intervjuar frisören Eva Boije Af Gennäs och Frisörföretagarnas vd Staffan Westman om hur lågkonjunkturen påverkar landets frisörer.
Läs mer
Tävling
30 nov. 2022

Cos Sakkas - British Hairdresser of the Year

Måndagen den 28 november 2022 hyllades de starkast lysande frisörstjärnorna vid British Hairdressing Awards. Det längsta strået drog Cos Sakkas som kammade hem den största vinsten, British Hairdresser of the Year.
Läs mer
Hair Talks-podden
28 nov. 2022

Från mardrömsliv till skönhetsentreprenör - Tina Papoli

Tina Papoli har lagt ett minst sagt tufft liv bakom sig. Vi får ta del av hennes resa från Iran till misshandel, utpressning och rättegångar i Sverige. Nu har Tina landat tryggt i Karlstad där hon driver både frisörsalong och skönhetssalong.
Läs mer
Tävling
23 nov. 2022

No 19 utsedd till Årets Salong på Sthlm Beauty Week

Stort grattis till salong No 19 i Alingsås som under Stockholm Beauty Week Award kammade hem titeln Årets Salong.
Läs mer
Tävling
16 nov. 2022

Två svenskar nominerade i International hairdressing awards

Av de totalt 52 frisörer världen över som blivit nominerade i International Hairdresser of the year är inte mindre än två från Sverige.
Läs mer
11 nov. 2022

Sök stipendiet "Framtidens kvinnliga företagare"

Idag öppnar ansökan till stipendiet “Framtidens kvinnliga företagare”. Stipendiet riktar sig till kvinnliga företagare som antingen planerar att starta företag, eller har startat sitt första företag under det senaste året.
Läs mer
Hair Talks-podden
10 nov. 2022

Utbildning & Elever del 2 - Eleverna

I veckans avsnitt av Hair Talks-podden träffar Ted Gemzell och Lotta Linde två elever för att höra hur de upplever frisörbranschen och vad de önskar från sin praktikplats.
Läs mer
Business
9 nov. 2022

Friskvårdsfusk allt vanligare inom skönhetsbranschen

Efter SVT:s avslöjande gällande friskvårdsfusk inom skönhetsbranschen, där företag hjälper personer att fuska genom att skriva en annan aktivitet på kvittot än det som egentligen utförts, menar nu Skatteverket att båda parter gör sig skyldig till brott.
Läs mer
Business
4 nov. 2022

Frisörföretagarna träffar - Ulrika Eriksson

Ulrika Eriksson driver två salonger sedan 30 år tillbaka, en i Vännäsby utanför Umeå och den andra inne i stadskärnan. Vi träffar henne för en pratstund. Häng med!
Läs mer
Inspiration
31 okt. 2022

Kollektionen Fred - Natali Dashkovska

För ungefär ett år sedan skrev vi om frisören Natali Dashkovska som flytt undan kriget i Ukraina till Sverige med sin dotter. Då hade hon precis fått jobb på salong Tingeling i Skövde. Idag är Natali en uppskattad anställd på salongen och har skapat en kollektion som speglar det pågående kriget.
Läs mer
Hair Talks-podden
27 okt. 2022

Utbildning & Elever del 1 - Handledarna

I veckans avsnitt av Hair Talks-podden träffar Ted Gemzell och Lotta Linde två erfarna handledare, Monica Opel och Maria Hellström. Hur det är att ha elever på salongen och vad man bör tänka på för att skapa en så givande situation som möjligt för alla parter?
Läs mer
Business
18 okt. 2022

Alkoholservering i salongen – detta gäller

Det är med alkoholservering på salong är en omtvistad fråga och vi har hört många olika bud om vad som gäller, men en gång för alla reder vi ut eventuella frågetecken.
Läs mer
Hair Talks-podden
14 okt. 2022

Hair Talks-podden - Artistavsnitt från Highlights XPO

När vi nu precis börjat smälta alla känslor från den otroliga helgen på Destination Highlights Nordic XPO ja då är det dags igen! Här kommer ett fullmatat avsnitt med några av alla de fantastiska artister som körde visningar under mässan.
Läs mer
13 okt. 2022

Var med och stödj kvinnors rätt till frihet

Cut To Change är ett initiativ och upprop skapat av UN Women Sverige för att stödja kvinnornas kamp, en klippning i taget.
Läs mer
Business
11 okt. 2022

Förändringar i lagen om anställningsskydd

Har du eller ansvarar du för anställda? Från och med 1 oktober började förändringarna i LAS att gälla.
Läs mer
Inspiration
11 okt. 2022

Sassoon Academy på Salon International

Sassoon-showen på Salon International är alltid en efterlängtad händelse i frisörkalendern, häng med på årets visning!
Läs mer
Business
8 okt. 2022

Frisörföretagarna träffar - Henrik Danielsson

Vi åker till Malmö för att besöka vinnarna i kategorin "Årets Frisörföretag" Headon. Vi pratar med Henrik Danielsson om företagande och vikten av att vara närvarande i verksamheten.
Läs mer
Hair Talks-podden, Business
6 okt. 2022

Hur ska vi få fler frisörer till branschen - Del 2

Under Destination Highlights Nordic XPO gav sig Ted Gemzell ut i vimlet för att knäcka koden till hur vi ska locka fler frisörer till yrket, häng med!
Läs mer
Business, Organisationen
5 okt. 2022

Sänk momsen - frisörbesöket får inte bli en klassfråga

I en orolig marknad där lågkonjunktur, stigande räntor och höga energipriser börjat påverka hushållens ekonomi, höjer nu Frisörföretagarna rösten för hela skönhetsbranschens skull. Nu är det dags att regeringen sänker momsen på frisörbesök, så att professionell hårvård inte blir en klassfråga i Sverige!
Läs mer
Inspiration, Trender
2 okt. 2022

Destination Highlights Nordic XPO - The movie

Upplev årets häftigaste frisörhändelse på nytt eller minns tillbaka till hur bra vi hade det. Här summerar vi två fantastiska dagar, och kvällar, under Destination Highlights Nordic XPO 2022! Häng med!
Läs mer
Inspiration
30 sep. 2022

Bildbonanza från Destination Highlights Nordic XPO

Den 23-24 september gick Destination Highlights Nordic XPO av stapeln på Arlandastad. Med 3000 besökare per dag, internationella- och svenska stjärnfrisörer som höll shower, visningar och look & learn. Ja, det blev helt enkelt en riktig succé!
Läs mer
Hair Talks-podden
30 sep. 2022

Hair Talks-podden - Mässmingel del 1 & 2

Destination Highlights Nordic XPO är över för den här gången men här har du chansen att uppleva den fantastiska mässan på nytt eller i efterhand. Häng med när vi snackar med besökare, utställare, frisörprofiler och kändisar om allt som rör vår fantastiska bransch - välkomna!
Läs mer
Business, Hair Talks-podden
29 sep. 2022

Hur ska vi få fler frisörer till branschen?

Under Destination Highlights Nordic XPO gav sig Ted Gemzell ut i vimlet för att knäcka koden till hur vi ska locka fler frisörer till yrket, häng med!
Läs mer
Hair Talks-podden, Business
29 sep. 2022

Tiderna förändras - gör du?

Under Destination Highlights Nordic XPO slog sig Frisörföretagarnas Ted Gemzell ner med framtidsforskaren Per Schlingmann att samtala kring framtiden. Vad är det egentligen som händer i världen och hur ska vi förhålla oss till det som sker? Per ger dig svaren!
Läs mer
Inspiration, Hair Talks-podden
28 sep. 2022

Vi träffar Sarai Speer @theplatinumgiraffe & Marielle Ecklund

Under Destination Highlights Nordic XPO höll Sarai Speer, mer känd som @theplatinumgiraffe på Instagram, och Marielle Ecklund två populära look & learn. Häng med när vi träffar Sarai och Marielle bakom kulisserna för att lära känna dem bättre!
Läs mer
Hair Talks-podden
6 sep. 2022

Hair Talks-podden - Valspecial

Med bara några få dagar kvar till val tyckte vi det var på sin plats att ta pulsen på våra partier.
Läs mer
Tävling
31 aug. 2022

Tävla i Wella Nordic TrendVision Awards

En av de mest prestigefyllda frisörtävlingarna - Wella Professionals Nordic TrendVision Award närmar sig med stormsteg. Ansökningsperioden är öppen mellan 1:a september till den 1:a November. Vinnarna kommer att koras den 23:e januari, 2023.
Läs mer
Business
30 aug. 2022

Frisörföretagarna träffar - Marie Langwagen

Marie Langwagen äger och driver No19 i Alingsås och har hela 16 anställda. I genomsnitt har personalen jobbat 12,5 år på salongen, vi vill såklart veta vad hemligenheten bakom framgången är och träffar henne för att ställa några frågor.
Läs mer
Hair Talks-podden
25 aug. 2022

Hair Talks-podden med Joakim Roos & Linda Schuster

Destination Highlights Nordic XPO närmar sig med stormsteg och så även den stora finalvisningen, eller finalföreställningen som upphovsmakarna Joakim & Linda valt att kalla den.
Läs mer
Business
23 aug. 2022

Frisörföretagarna träffar - Johanna T von Corswant

Johanna T von Corswant är delägare i Soft Hår i Visby. Vi träffar henne för att prata om bland annat personalbristen i branschen.
Läs mer
Business
17 aug. 2022

Frisörföretagarna träffar - Sofia Geideby

Sofia Geideby har lång erfarenhet av frisöryrket och för några månader sedan slog hon upp dörrarna till sin alldeles egna salong - Little Faktory på Södermalm i Stockholm. Häng med när vi träffar henne under jord på Bellmansgatan för att snacka salongsverksamhet.
Läs mer
Hair Talks-podden
4 aug. 2022

Hair Talks-podden - Sommarprat med Ulla Britt Hedin

I det sista sommarpratet för i år får vi följa med på en resa i tiden med branschens mesta mästare - Ulla-Britt Hedin.
Läs mer
Hair Talks-podden
28 juli 2022

Hair Talks-podden - Sommarprat med Hans Nilsson

Från Norrköping via världens största scener och vidare in i ABBA, häng med på Hans Nilssons livsresa.
Läs mer
Hair Talks-podden
21 juli 2022

Hair Talks-podden - Sommarprat med Sacha Mitic

I Hair Talks-poddens andra sommarprat får vi hänga med Sacha Mitic, medgrundare av Sachajuan, från 70-talets Göteborg, via New York och vidare in framtiden. Häng med!
Läs mer
Hair Talks-podden
14 juli 2022

Hair Talks-podden - Sommarprat med Iman Khalaf

I det första sommarpratet för i år får vi stifta bekantskap med grundaren av Nõberu of Sweden, Iman Khalaf.
Läs mer
Business
30 juni 2022

Wella company får ny vd

Anya Haarhoff blir ny vd för Wella Company i Norden och Benelux, med tillträde den 16 augusti 2022.
Läs mer
Hair Talks-podden
30 juni 2022

Hair Talks-podden - Allt om Highlights och ett snack med vår nya vd

I detta avsnitt får vi träffa två åersoner från Frisörföretagarnas huvudkontor, Staffan Westman och Wiveka Gillow.
Läs mer
Tävling
18 juni 2022 - Årets Frisör 2022

Årets Frisör 2022 Alireza Mousavi

Lördag den 18 juni hölls Årets Frisör-galan på Sergel HUB mitt i centrala Stockholm. Ett maxat event med underhållning och trerättersmiddag för över 300 sittande gäster.
Läs mer
Organisationen
7 mars 2022

Frisörbranschen välkomnar nyanlända med öppna armar

Frisörföretagarna reder ut om frisörer från Ukraina kan ansöka om den svenska Frisörlicensen.
Läs mer
Annons